Få renset dit tag

Beskidt klar til tagrensning

Det er en virkelig god idé at få renset et hustag. Dels bliver taget meget smukt af at blive renset, og dels vil du med en grundig rensning og efterbehandling kunne forebygge, at der opstår alvorlige skader på taget, der kan være forårsaget af snavs og fugt.

En tagrensning vil medføre en vis udgift, men udgiften for at få udbedret eventuelle skader, der er forårsaget af en manglende rensning, vil løbe op i et betydeligt større beløb.

Hvorfor skal taget renses?

Ud over det kosmetiske argument, så er der også de mere praktiske argumenter for, at et tag skal renses grundigt af.

Et tag står af gode grunde udenfor i al slags vejr i vores fugtige klima. Derfor bliver det også udsat for en vis fugtpåvirkning. Denne fugt giver en god grobund for alger, mos og så videre. Disse vækster har en god evne til at holde på fugten. Især på nordsiden af huset vil væksterne så blive siddende på taget.

Taget bliver fugtskadet

Når et tag står under fugt i årevis, så vil der ske en nedbrydning af underlaget. Tagsten vil stille og roligt smuldre, og når det sker, så kan stenen ikke holde regnvand og fugt ude. Det er jo det, som tagsten ellers har som deres primære opgave.

Hvis taget ikke kan holde fugten ude, så vil den kunne trænge længere ind i huset og gøre betydelige skader der. Hvis det sker, så er en dårlig spiral sat i gang, og dit hus kan komme til at få nogle alvorlige skader på sigt. Derfor giver det rigtigt god mening at få taget renset og givet en efterbehandling, så det kan holde sig fri for alger og lignende i længere tid.

Hvad koster en tagrensning?

Prisen på en tagrensning afhænger dels af tagets størrelse, dels af tagets stand og af dets materiale. Du skal nok i runde tal regne med omkring 6.000 – 9.000 kroner. Som Gladsaxebladet.dk også nævner, så er denne udgift trods alt noget væsentlig lavere, end den udgift som et skadet tag ville kunne beløbe sig til. Det kan jo blive til en større reparation at få udbedret det.

Der er derfor god økonomi i at få dit tag renset og efterbehandlet af et professionelt firma. Desuden bliver det så smukt igen, at det bliver en fornøjelse at se på det, og det får hele huset til at fremstå flot og velholdt.